Робота з домашнім завданням

Робота з домашнім завданням

Інструкція по роботі з домашнім завданням на платформі Prosvita

1. Розділ "Журнал"

Для того, щоб задати домашнє завдання учням Вчитель повинен перейти в Розділ "Журнал" та обрати відповідний день, предмет та клас. Потім натиснути на кнопку "Завдання" у відповідній колонці з уроком (Рис. 1) та заповнити відповідні поля у вікні для домашнього завдання (Рис. 2).
Рис. 1. Розділ "Журнал"

Рис. 2. Додати Домашнє завдання

Вчитель може:
  1. описати домашнє завдання у текстовому форматі;
  2. додати посилання на відео, сайт тощо;
  3. прикріпити файли, презентації тощо;
  4. додати тест.
Крім цього Вчитель може обрати чи потребує завдання перевірки, чи ні. Якщо завдання потребує перевірки, то як тільки Учень його виконає Вчитель одразу побачить це у Розділі "Домашні завдання" -> "Неперевірені ДЗ". А якщо ж завдання не потребує перевірки, то воно автоматично стає перевіреним, як тільки Учень його виконав.
Якщо завдання успішно додано у Журнал, то біля кнопки "Завдання" з'являється галочка та воно автоматично з'являється у Щоденнику Учня.
Важливо! Домашнє завдання потрібно завантажувати на той урок, на який воно повинно бути виконано учнями.

2. Розділ "Домашні завдання"

Важливо зауважити те, що отримують домашні завдання ті вчителі, які його вказали у журналі. Тобто, якщо у розкладі вказано Вчитель 1, а завдання в журналі вписав Вчитель 2, то у список неперевірених завдань будуть вони будуть потрапляти до Вчитель 2.
Розділ "Домашні завдання" складається з двох сторінок: "Завдання" та "Неперевірені ДЗ".

2.1. Сторінка "Завдання"

На сторінці "Завдання" знаходиться загальна статистика по заданому домашньому завданню по конкретному предмету за певний період. Вчитель обирає потрібні дати "Від" та "До", навчальний клас/підгрупу та предмет і натискає на кнопку "Відкрити". Окрім того, у колонці "Результати" Вчитель може прослідкувати яка кількість учнів з класу виконала те чи інше завдання (Рис. 3). 
Рис. 3. Сторінка "Завдання"

Вчитель може також натиснути на три крапки праворуч від колонки "Результати" та відредагувати завдання або відкрити сторінку "Результати" (Рис. 4).
Рис. 4. Сторінка "Результати"

На даній сторінці знаходяться результати учнів по домашньому завданню за конкретний урок. Вчитель може побачити статус завдання (виконано воно чи ні), а також перевірити завдання, оцінити його або повернути на доопрацювання учню натиснувши на кнопку "Переглянути" (Рис. 5).
Рис. 5. Сторінка перевірки домашнього завдання учня

До того ж на сторінці "Завдання" вгорі праворуч знаходиться кнопка "Виставити оцінку в журнал", натиснувши на яку всі оцінки, які Вчитель виставив на сторінці "Результати" одразу перейдуть у журнал у відповідну колонку.

2.2. Сторінка "Неперевірені ДЗ"

На сторінці "Неперевірені ДЗ" відображаються лише ті домашні завдання, які учні виконали та завантажили на Платформу, але вони ще потребують перевірки Вчителя (Рис. 6).
Рис. 6. Сторінка "Неперевірені ДЗ"

Вчитель може скористатися фільтрами по даті, предмету, завданню, учню та класу відповідно. Коли завдання не перевірене Вчителем то воно знаходиться у статусі "Очікує перевірки". Щоб перевірити домашнє завдання Вчитель натискає на кнопку "Переглянути" та опиняється на відповідній сторінці з домашнім завданням учня (Рис. 5).

3. Процес перевірки ДЗ

При перевірці домашнього завдання Вчитель переходить у Розділ "Домашні завдання" - "Неперевірені ДЗ", обирає домашнє завдання учня, яке буде перевіряти та натискає на кнопку "Переглянути". Відкривши сторінку з відповідним завданням Вчитель може завантажити файли, які прикріпив учень, як кожен окремо, так і натиснувши "Завантажити всі" та завантажити їх архівом (Рис. 7).
Рис 7. Завантаження файлів домашнього завдання

При перевірці, якщо учень щось виконав не до кінця, або не вірно, Вчитель може повернути завдання на доопрацювання, натиснувши на кнопку "Повернути" та додавши відповідний коментар (Рис. 8).
Рис. 8. Повернути домашнє завдання учню











Якщо ж все добре та Вчитель закінчив перевірку, він натискає на кнопку "Оцінити" та виставляє відповідну оцінку за виконане домашнє завдання і натискає кнопку "Зберегти" (Рис. 9). Якщо Вчитель поставить галочку біля поля "Виставити оцінку в журнал", то вона автоматично відображатиметься в журналі та щоденнику учня.
Рис. 9. Оцінити домашнє завдання учня

4. Перевірка тестів

Вчитель може перевірити тести в Розділі "Домашні завдання" - "Неперевірені ДЗ" разом з перевіркою файлів домашнього завдання, натиснувши на кнопку "Переглянути" та натиснувши на сам тест (Рис. 10).
Рис. 10. Перевірка тесту через Розділ "Домашні завдання"

Крім того, Вчитель може перевірити домашнє завдання у Розділі "Тести" - "Перевірка тестів" (Рис. 11). Це сторінка із загальною статистикою усіх тестів, що були задані Вчителем та кількістю учнів, які їх виконали (колонка "Результати"). Тут знаходяться усі тести, що були задані на Урок та на Домашнє завдання, і переключивши зверху кнопку відображається відповідний список тестів.
Рис. 11. Перевірка тесту через Розділ "Тести"

Перевірити тести Вчитель може натиснувши на три крапки та обравши "Результати" (Рис. 12).
Рис. 12. Кнопка "Результати"

Відкривається вікно зі списком учнів та їх домашнього завдання (Рис. 13), Вчитель обирає готовий до перевірки тест та натискає "Перевірити". Також натиснувши на кнопку "Виставити оцінку в журнал" він може перенести всі оцінки за перевірені тести у відповідну колонку в журналі.
Рис. 13. Перевірка тестів

Відповідно сторінка перевірки тестів виглядає так, як на Рис. 14.
Рис. 14. Сторінка перевірки тестів

Якщо ж тест, наприклад, з відкритою відповіддю, то Вчитель вписує кількість балів, які учень отримав за відповідь та в кінці натискає кнопку "Завершити перевірку" (стає активною після того, як буде вписано кількість балів) (Рис. 15).
Важливо! Бал за запитання виставляється по системі внутрішніх балів за тест. Тобто, якщо за запитання можна отримати максимально 1 бал, то при перевірці це максимально можливий отриманий бал за питання. 

Рис. 15. Тест з відкритою відповіддю

    • Related Articles

    • Робота з щоденником

      ПОЧАТОК РОБОТИ НА ПЛАТФОРМІ Під час запуску програми учень (далі Користувач) потрапляє на початковий екран Платформи (Рис. 1). Рис. 1. Початковий екран Платформи Для реєстрації та роботи на Платформі Ви маєте отримати посилання на авторизацію від ...
    • Робота з журналом

      Інструкція роботи з журналом на платформі Prosvita Для початку роботи з журналом Ви маєте зареєструватися або увійти на платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/ Після вдалої авторизації Користувач переходить на початковий екран у ...
    • Інструкція по роботі з інклюзивними учнями

      На Платформі вчителі мають можливість переглядати інформацію про інклюзивних учнів у своєму обліковому записі. Це означає, що якщо учень з інклюзивним статусом навчається у звичайному класі, в журналі вчителя буде відображатись позначка поруч із ...
    • Інструкція по роботі з інклюзивними учнями (Для Адміністраторів)

      На платформі Адміністратори мають можливість додавати, редагувати та вносити будь-які зміни в роботі з інклюзивними учнями у своєму обліковому записі. Додавання інклюзивних учнів Для того, щоб додати учня з інклюзивністю потрібно зайти в розділ ...
    • Створення Zoom конференції

      1. Вхід до платформи та інтеграція. Для того, щоб створити конференцію для уроку, Вам необхідно увійти до облікового запису, до якого приєднано Zoom. Після входу треба відкрити журнал у необхідному класі (див. рис. 1). Якщо обліковий запис Zoom не ...