Робота з щоденником

Робота з щоденником

 ПОЧАТОК РОБОТИ НА ПЛАТФОРМІ

Під час запуску програми учень (далі Користувач) потрапляє на початковий екран  Платформи (Рис. 1).


Рис. 1. Початковий екран Платформи

Для реєстрації та роботи на Платформі Ви маєте отримати посилання на авторизацію від адміністрації Вашого закладу. Перейшовши за посиланням, Ви повинні пройти реєстрацію на Платформі (ввести свою електронну пошту та створити пароль).

На початковому екрані платформи Користувач повинен виконати процедуру авторизації на Платформі, а саме: заповнити поля «Електронна пошта», «Пароль» та натиснути кнопку «Вхід». У разі неможливості здійснити Вхід на Платформу можна скористатися Онлайн чатом підтримки у нижньому правому кутку екрана.

ЩОДЕННИК

Після вдалої авторизації Користувач переходить на початковий екран Щоденника (рис. 2), на якому знаходиться: 


Рис. 2. Початковий екран Щоденника

  1. Лисенятко, яке знайомить Користувача з інформацією про останню отриману оцінку (Рис. 2, червона цифра 1);
  2. Основне меню Щоденника (Рис. 2, червона цифра 2);
  3. Рейтинг учнів (Рис. 2, червона цифра 3);

1. Основне меню Щоденника (Рис. 2, червона цифра 2)

Основне меню Щоденника складається з наступних сторінок:

1.1. Стрічка новин

На сторінці "Стрічка новин" (Рис. 3) Користувач може створювати новини у вигляді текстових повідомлень для інших користувачів Платформи, які додані на його сторінці Друзі, та бачити новини від своїх друзів

 

Рис. 3. Вигляд сторінки "Стрічка новин"

1.2Щоденник

На сторінці "Щоденник" знаходиться колонка з Розкладом на поточний тиждень, до якого додаються колонки з домашнім завданням, відвідуванням та оцінками (Рис. 4)


Рис. 4. Вигляд сторінки Щоденник

Інформація про домашнє завдання, оцінки та відвідування автоматично з’являється на сторінці Щоденник у відповідних колонках після того, як вчитель зазначить її на сторінці свого електронного Журналу.

Коли вчитель додав домашнє завдання з певного предмета, то у Щоденнику учня біля відповідного предмета у колонці Домашнє завдання стає активною кнопка .

Коли користувач натискає на дану кнопку йому відкривається відповідне вікно для завантаження домашнього завдання. Наприклад, завантаження файлу з домашнім завданням будь-якого формату або проходження тесту (Рис. 5):

Рис. 5. Вікно для завантаження домашнього завдання
Якщо учень має певні запитання, він може задати їх своєму Вчителю, натиснувши на кнопку , після чого внизу сторінки з'явиться вікно чату.
Після виконання тесту та завантаження інших файлів з домашнім завданням, учень натискає кнопку "Відправити на перевірку". Після цього статус завдання змінюється з "Не виконано" на "Очікує перевірки" (Рис. 6).

Рис. 6. Успішне завантаження домашнього завдання
Для того, щоб відредагувати домашнє завдання, змінити завантажений файл або довантажити новий, Користувач просто повторно натискає на кнопку  та редагує потрібну йому інформацію, після чого повторно відправляє домашнє завдання на перевірку, тим самим зберігаючи всі внесені зміни.
Кнопка  у Щоденнику біля предмета означає, що запланований онлайн урок. Щоб приєднатися до онлайн уроку необхідно натиснути на цю кнопку.
А кнопка  означає, що Учень може відкрити онлайн чат з Вчителем та поставити йому всі питання, які його турбують. Щоб приєднатись до чату потрібно натиснути на дану кнопку.
Натиснувши на кнопку Користувачу відкриється вікно (Рис. 7), де він зможе записати потрібну йому інформацію. Наприклад, не забути взяти щось на урок, або виконати якесь додаткове завдання, а також зможе завантажити будь-який файл. 

Рис. 7. Додати примітку

1.3. Активність

Сторінка "Активність" складається з 3-х пунктів:
  1. Невиконані ДЗ
  2. Оцінки
  3. Відвідування
На сторінці "Невиконані домашні завдання" Користувач може побачити список домашніх завдань, які йому потрібно зробити, по якому предмету та до якого викладача (Рис. 8). Для того, щоб відкрити відповідне домашнє завдання, Користувач повинен натиснути на кнопку "Переглянути".


Рис. 8. Вигляд сторінки "Невиконані домашні завдання"

На сторінці "Оцінки" Користувач має змогу переглянути всі отримані ним оцінки за різні види роботи (Домашнє завдання, Участь на уроці, Практична робота, Тематична та інше) (Рис. 9).


Рис. 9. Вигляд сторінки "Оцінки"

На сторінці "Відвідування" Користувач може переглянути дату та предмет на якому він був відсутній, та причину, по якій він був відсутній на уроці (Рис. 10).


Рис. 10. Вигляд сторінки "Відвідування"

1.4. Тести

На сторінці "Тести" (Рис. 11) Користувач має можливість виконувати тести, які задають йому вчителі, використовуючи Google Classroom.


Рис. 11. Вигляд сторінки "Тести"
Для початку користування розділом Тести Користувач повинен прив’язати свій обліковий запис до "Google Classroom". Для цього у розділі Профіль натиснути кнопку "Приєднати" навпроти пункту "Google Classroom".

1.5. Розклад

На сторінці "Розклад" знаходиться інформація про розклад уроків на поточний тиждень (Рис. 12)


Рис. 12. Вигляд сторінки "Розклад"
Детальний розклад уроків автоматично з’являється на сторінці Користувача "Розклад" та "Щоденник" тільки після того, як його сформує на Платформі адміністрація навчального закладу. 

1.6Таблиці лідерів

На сторінці "Таблиці лідерів" (Рис. 13) знаходиться статистика по трьох категоріях:
  1. Лідери школи;
  2. Лідери класу;
  3. Лідери класу за тиждень. 

Рис. 13. Вигляд сторінки "Таблиця лідерів"

Також над Таблицею лідерів вказано досвід користувача. Досвід нараховується за активність на уроці, завантажене домашнє завдання, додавання друга, реєстрацію друга на платформі та отриманий подарунок, а знімається лише при видаленні оцінки.

1.7Бібліотека

На сторінці "Бібліотека" (Рис. 14) Користувачу доступні електронні версії підручників для його класу. Відповідний підручник доступний для перегляду в новому вікні браузера після натискання кнопки "Читати".


Рис. 14. Вигляд сторінки "Бібліотека"

1.8Чати

На сторінці "Чати" (Рис. 15) Користувач має можливість створювати чати або приєднуватися до чатів, де він зазначений у списку учасників. Учасниками чату можуть бути всі зареєстровані користувачі Платформи у межах одного навчального закладу.


Рис. 15. Вигляд сторінки "Чати"

Натиснувши на кнопку "Створити чат" Користувачу відкривається відповідне вікно. Йому потрібно ввести назву чату, його тип (текстовий чат або відео чат) та обрати користувачів, яких він бажає приєднати (Рис. 16).

Рис. 16. Створення нового чату

1.9Друзі

На сторінці "Друзі" (Рис. 17) можна створити список із друзів Користувача, яких можна додати за номером телефону або електронною поштою. Своєю чергою друг отримує запит на дружбу, який може підтвердити або відхилити. Користувач має можливість видаляти, розпочинати чат зі своїми друзями. Учасниками сторінки "Друзі" можуть бути як зареєстровані користувачі Платформи в межах одного навчального закладу, так і не зареєстровані.

Рис. 17. Вигляд сторінки "Друзі"

Для того, щоб додати друзів, Користувач повинен натиснути на кнопку "Додати" у правому верхньому кутку. Відкриється відповідне вікно, в якому треба ввести номер телефону або електронну пошту людини, яку він бажає додати, та натиснути кнопку "Надіслати запит" (Рис. 18).

Рис. 18. Додати друзів

1.10Табель

У розділі "Табель" Користувач може завантажити свій табель з оцінками за певний навчальний період. Для цього йому потрібно обрати навчальний період, який його цікавить та натиснути кнопку "Створити". Потім нижче у Звітах з'явиться документ за потрібний період. Користувач просто натискає на нього і завантажує на свій комп'ютер (Рис. 19).

Рис. 19. Вигляд сторінки "Табель"

1.11. Ігри

У даному розділі "Ігри" (Рис. 20) можна грати у такі комп’ютерні ігри, як:
  1. HexGL;
  2. Tetris;
  3. Hextris;
  4. 2048;
  5. Grid Garden;
  6. Сапер.

Рис. 20. Вигляд сторінки "Ігри"

1.12Магазин подарунків

У розділі "Магазин подарунків" (Рис. 21) Користувач має можливість придбати подарунки, використовуючи накопичені поінти.


Рис. 21. Вигляд пункту "Магазин подарунків"

Щоб обміняти поінти на подарунки, Користувач обирає подарунок та натискає на кнопку "Купити" під ним. Відкривається форма з деталями купівлі подарунка, яку необхідно заповнити, а саме: ім'я одержувача, анонімно чи не анонімно його подарувати та можливість написати повідомлення разом з подарунком (Рис. 22).


Рис. 22. Форма придбання подарунка

Після натискання кнопки "Надіслати" подарунок з’являється у розділі "Стрічка новин" одержувача подарунка.

1.13Трансляції уроків

У розділі "Трансляції уроків" Користувач має змогу переглянути запис будь-якого уроку, натиснувши на кнопку "Переглянути" (Рис. 23).


Рис. 23. Вигляд сторінки "Трансляції уроків"

1.14Інструкції

На даній сторінці знаходиться список інструкцій з користування Платформою для Вчителів, Учнів та Батьків. Інструкції доступні як у вигляді текстових публікацій, так і відеозаписів, які допоможуть краще зрозуміти Платформу.

1.15Підтримка

Після переходу на сторінку "Підтримка" Користувач може звернутися за підтримкою до технічної команди Платформи в Онлайн чаті з будь-яким питанням щодо користування Платформою (Рис. 24).


Рис. 24. Вигляд Онлайн чату підтримки

2. Рейтинг учнів (Рис. 2, червона цифра 3)

Для заохочення учнів навчального закладу до користування Платформою передбачена винагорода у вигляді нарахування поінтів. Поінти нараховуються за кожну отриману Користувачем оцінку в пропорції:

1 бал = 1 поінт

Завантаження файлу з домашнім завданням з одного предмету = 5 поінтів

Таким чином, для отримання поінтів на Платформі Користувач повинен бути активним під час уроків та виконувати домашні завдання.

Для ознайомлення з історією накопичення поінтів (Рис. 25) Користувачу необхідно у правому верхньому кутку сторінки натиснути кнопку , на якій цифра означає суму поінтів з усіх предметів Користувача.


Рис. 25. Історія накопичення поінтів

Із суми поінтів з усіх предметів для кожного учня окремо формується рейтинг класу та школи.

Для ознайомлення з рейтингом класу необхідно натиснути кнопку  (Рис. 26)


Рис. 26. Рейтинг учнів класу

Для ознайомлення з рейтингом учнів школи необхідно натиснути кнопку  (Рис. 27)


Рис. 27. Рейтинг учнів школи


    • Related Articles

    • Робота з журналом

      Інструкція роботи з журналом на платформі Prosvita Для початку роботи з журналом Ви маєте зареєструватися або увійти на платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/ Після вдалої авторизації Користувач переходить на початковий екран у ...
    • Робота з домашнім завданням

      Інструкція по роботі з домашнім завданням на платформі Prosvita 1. Розділ "Журнал" Для того, щоб задати домашнє завдання учням Вчитель повинен перейти в Розділ "Журнал" та обрати відповідний день, предмет та клас. Потім натиснути на кнопку "Завдання" ...
    • Інструкція по роботі з інклюзивними учнями

      На Платформі вчителі мають можливість переглядати інформацію про інклюзивних учнів у своєму обліковому записі. Це означає, що якщо учень з інклюзивним статусом навчається у звичайному класі, в журналі вчителя буде відображатись позначка поруч із ...
    • Інструкція по роботі з інклюзивними учнями (Для Адміністраторів)

      На платформі Адміністратори мають можливість додавати, редагувати та вносити будь-які зміни в роботі з інклюзивними учнями у своєму обліковому записі. Додавання інклюзивних учнів Для того, щоб додати учня з інклюзивністю потрібно зайти в розділ ...
    • Створення Zoom конференції

      1. Вхід до платформи та інтеграція. Для того, щоб створити конференцію для уроку, Вам необхідно увійти до облікового запису, до якого приєднано Zoom. Після входу треба відкрити журнал у необхідному класі (див. рис. 1). Якщо обліковий запис Zoom не ...