Розділ "Мій клас"

Розділ "Мій клас"

У розділі "Мій клас" Вчитель як Класний керівник може переглядати та заповнювати усю необхідну інформацію щодо свого класу.

1. Відвідування

На сторінці "Відвідування" Класний керівник обирає потрібний йому період часу (дати Від та До) та натискає кнопку "Відкрити" (Рис. 1). Нижче відображається список учнів класу як у Журналі та відмічені усі пропуски за уроки. Будь-який пропуск учня кожен Вчитель відображає як "н", і лише на даній сторінці Класний керівник обирає причину відсутності. За замовчуванням всі пропуски тут відображаються як "п.н." (причина невідома), але класний керівник може це змінити.
Рис. 1. Сторінка "Відвідування"

Для того, щоб змінити тип пропуску Класний керівник натискає на відповідну клітинку з відміткою "п.н." та з'являється випадаючий список із такими варіантами пропуску уроку учнем (Рис. 2):
  1. б.п. - без причини;
  2. хв. - хворів;
  3. п.п. - по причині.
Цифра після причини відсутності означає кількість пропущених учнем уроків.

Рис. 2. Причини відсутності учня на уроці



















Коли Класний керівник вносить зміни в певну клітинку то з'являється повідомлення про те, що зміни збережено (Рис. 3)
Рис. 3. Повідомлення про оновлення даних

2. Журнал

На сторінці "Журнал" Класний керівник має змогу переглянути Журнал свого класу за певний період з певного предмета (Рис. 4). Він обирає період (дати Від та До), свій клас, предмет, який його цікавить та натискає кнопку "Відкрити". Відображаються відповідно список дітей цього класу та усі проведені за цей період уроки разом з оцінками на "н". Класний керівник має змогу лише переглядати дану інформацію, але можливості вносити туди будь-які корективи він не має. Також він може експортувати усю цю інформацію у CSV або PDF натиснувши на стрілочку у синьому квадратику.
Рис. 4. Сторінка "Журнал"

3. Зауваження до ведення журналу

На даній сторінці Адміністрація закладу залишає зауваження щодо ведення журналу всім Вчителям, що викладають у даному класі, а Класний керівник відповідно має змогу переглядати їх та ставити відмітки про виконання (Рис. 5). 
Рис. 5. Сторінка "Зауваження до ведення журналу"

Щоб поставити відмітку про виконання потрібно натиснути на кнопку справа від зауваження (олівчик). Відкриється вікно для редагування куди потрібно вписати інформацію про виконання, після чого натиснути кнопку "Зберегти" (Рис. 6).
Рис. 6. Відмітка про виконання

4. Учні

На сторінці Учні Класний керівник має змогу переглянути список учнів свого класу та внести певні корективи у їх особисту інформацію (Рис. 7)
Рис. 7. Сторінка "Учні"

Для внесення змін у конкретні дані про учня, класний керівник має використовувати функцію редагування, доступну за допомогою кнопки, розташованої справа від прізвища учня та зображеної у вигляді олівця (Рис. 8). Після натискання цієї кнопки відбудеться відкриття відповідного вікна, яке дозволить виконати необхідні редагування в інформації.
Рис. 8. Сторінка редагування Учня

Після внесення необхідних змін у дані, необхідно прокрутити сторінку до кінця та натискати кнопку "Зберегти" для оновлення інформації. При правильному виконанні цих кроків з'явиться повідомлення про успішне збереження змін (Рис. 9).
Рис. 9. Повідомлення про успішно збережені зміни

5. Батьки

На даній сторінці Класний керівник має змогу переглянути усіх зареєстрованих на Платформі батьків свого класу, їх телефон, пошту та ПІБ дитини (Рис. 10).
Рис. 10. Сторінка "Батьки"

Крім того, класний керівник має можливість взаємодії з будь-яким із зазначених батьків шляхом відкриття чату або виключення його/її зі списку. Для здійснення цих дій необхідно натиснути на кнопку справа від колонки "Діти", яка представлена трикрапкою. Після натискання на цю іконку відкриється контекстне меню, в якому слід обрати відповідний варіант дії, а саме "Розпочати чат" або "Видалити" (Рис. 11).
Рис. 11. Розпочати чат або видалити батьків

6. Навчальні екскурсії

Сторінка "Навчальні екскурсії" є візуальним представленням інформації про проведені екскурсії для конкретного класу. (Рис. 12). На цій сторінці можна знайти перелік учнів, дати проведення екскурсій та відомості щодо їхньої відсутності чи присутності на кожній з подій.
У верхній частині сторінки розміщена кнопка "Додати запис", яка надає можливість Класному керівнику додавати нові записи або інформацію щодо майбутніх екскурсій. Нижче інформаційної панелі розташований список учнів класу. Кожен учень представлений своїм ім'ям або прізвищем, і наступною колоною вказані дати проведення екскурсій. Кожен рядок таблиці містить відомості про конкретного учня та його участь у певній екскурсії, що відзначається символами "присутній" чи "відсутній" відповідно до учня і події.
Рис. 12. Сторінка "Навчальні екскурсії"

При натисканні на кнопку "Додати запис" відкривається відповідна форма для заповнення всіх необхідних даних щодо екскурсії (Рис. 13). Необхідно враховувати, що усі поля є обов'язковими для заповнення. Після введення усіх даних важливо натискати кнопку "Зберегти", щоб новий стовпчик із відповідною датою екскурсії з'явився у загальному переліку екскурсій.
Рис. 13. Додати новий запис

Кнопка  на головній сторінці надає можливість Класному керівнику редагувати дані про екскурсію (Рис. 14). Після внесення всіх правок потрібно обов'язково натиснути на кнопку "Зберегти".
Рис. 14. Сторінка для редагування даних

Кнопка  на головній сторінці надає можливість Класному керівнику видалити обрану екскурсію. При натисканні на дану кнопку з'являється вікно з підтвердженням даної дії або відміною (Рис. 15).
Рис. 15. Видалення екскурсії

7. Свідоцтва досягнень

На цій сторінці Класний керівник виконує заповнення Свідоцтва досягнень учнів свого класу (Рис. 16). На сторінці відображається прізвище, ім'я та по батькові учня, а також прогрес заповнення свідоцтва класним керівником, який може бути вказаний як "не заповнено", "частково заповнено" або "заповнено". Справа розташована кнопка з двома варіантами дій: "Заповнити" або "Завантажити" свідоцтво.
Рис. 16. Зовнішній вигляд сторінки "Свідоцтво досягнень"

При обранні Класним керівником опції "Заповнити", відкривається нова сторінка, аналогічна до Рис. 17. На цій сторінці представлені особисті досягнення учня, результати навчальної діяльності та інші показники. Класний керівник має можливість внести всі дані вручну.
Додатково, у верхньому правому кутку сторінки розташовані дві кнопки: "Зберегти чернетку" та "Зберегти". У випадку, якщо Класний керівник не завершив заповнення свідоцтва, він може натискати кнопку "Зберегти чернетку". Після цього з'явиться повідомлення, яке підтверджує цю операцію (Рис. 20). Таким чином він може закрити свідоцтво, зберігши всі раніше введені дані.
Натискання кнопки "Зберегти" дозволяє Класному керівнику зберегти лише повністю заповнене свідоцтво досягнень. У випадку, якщо свідоцтво не було повністю заповнено, з'явиться повідомлення про неможливість виконання даної операції (Рис. 21).
Рис. 17. Кнопки для збереження свідоцтва досягнень

Також у Розділі "Характеристика результатів навчальної діяльності" Класний керівник має можливість Редагувати або Видалити предмет натиснувши на три крапки поруч з назвою предмета (Рис. 18).
Рис. 18. Редагування або видалення предмета

У розділі "Додаткові предмети" класний керівник має можливість додавати або видаляти предмет, а також редагувати рядки з характеристиками досягнень учня за допомогою кнопок "+" та "-" (Рис. 19).
Рис. 19. Додавання або видалення рядків

Рис. 20. Підтвердження збереження свідоцтва досягнень

Рис. 21. Повідомлення про неможливість збереження свідоцтва досягнень

8. Бесіди з безпеки життєдіяльності

Сторінка "Бесіди з безпеки життєдіяльності" виконує функцію відображення інформації про проведені бесіди з безпеки життєдіяльності для учнів конкретного класу (Рис. 22). На даній сторінці представлений список учнів, де для кожного учня вказані дати проведення бесід, а також відмітки про їхню успішність чи відсутність на кожній із зазначених бесід.
Над списком учнів додатково розташована функціональна кнопка "Додати запис", що надає можливість Класному керівнику з легкістю внести нові дані про бесіди, такі як інформація про учнів, дати та теми їх проведення.
Рис. 22. Сторінка "Бесіди з безпеки життєдіяльності"

При натисканні на кнопку "Додати запис" відкривається відповідна форма для заповнення всіх необхідних даних щодо бесіди (Рис. 23). Необхідно враховувати, що усі поля є обов'язковими для заповнення. Після введення усіх даних важливо натискати кнопку "Зберегти", щоб новий стовпчик із відповідною датою бесіди з'явився у загальному переліку.
Рис. 23. Додати новий запис

Кнопка  на головній сторінці надає можливість Класному керівнику редагувати дані про бесіду з безпеки життєдіяльності (Рис. 24). Після внесення всіх правок потрібно обов'язково натиснути на кнопку "Зберегти".
Рис. 24. Редагування даних

Кнопка  на головній сторінці надає можливість Класному керівнику видалити обрану бесіду. При натисканні на дану кнопку з'являється вікно з підтвердженням даної дії або відміною (Рис. 25).
Рис. 25. Видалення бесіди з безпеки життєдіяльності

9. Облік проведення бесід, інструктажів

На цій сторінці наведено перелік учнів, які пройшли інструктажі та бесіди, а також вказано період їх проведення та конкретні дати (Рис. 26). Можливість додавання інструктажу чи бесіди надається як для всього класу, так і для окремого учня. Для цього доступні дві кнопки у верхній частині сторінки: "Додати для учня" та "Додати для класу".
Рис. 26. Сторінка "Облік проведення бесід/інструктажів"

Натиснувши на кнопку "Додати для учня" відкривається вікно для заповнення ПІБ учня, навчального періоду та дати інструктажу/бесіди. Варто звернути увагу, що всі поля є обов'язковими для заповнення (Рис. 27). Після заповнення всіх полів обов'язково потрібно натиснути кнопку "Зберегти".
Рис. 27. Додати бесіду/інструктаж для учня

Натиснувши на кнопку "Додати для класу" відкривається вікно для заповнення навчального періоду та дати інструктажу/бесіди. Всі поля також є обов'язковими для заповнення (Рис. 28). Після заповнення всіх полів обов'язково потрібно натиснути кнопку "Зберегти".
Рис. 28. Додати бесіду/інструктаж для класу

Класний керівник має можливість індивідуально редагувати кожен запис або видаляти його. Для виконання цих дій слід натискати на кнопку, розташовану праворуч від кожного запису (три крапки), і обирати відповідну опцію. У разі вибору опції "Редагувати", відкривається відповідне вікно, де можна змінити навчальний період або дату інструктажу/бесіди (Рис. 29). З метою збереження змін необхідно обов'язково натискати кнопку "Зберегти".
Рис. 29. Вікно для редагування

При натисканні на кнопку "Видалити" з'являється відповідне вікно, де потрібно або підтвердити видалення або відмінити цю дію (Рис. 30).
Рис. 30. Видалення запису

10. Міграція учнів

Сторінка "Міграція учнів" надає змогу відстежувати та аналізувати динаміку кількості учнів у класі протягом обраного періоду, такого як семестр чи рік. Головна інформація, що відображається на цій сторінці, включає кількість учнів на початку та кінці обраного періоду, а також інформацію про те, скільки учнів прибуло або вибуло протягом цього періоду (Рис. 31). 
Щоб додати детальнішу інформацію щодо міграції учнів, користувачу потрібно натискати на кнопку "Додати", розташовану справа вгорі сторінки. Після цього відкривається можливість вводити дані про конкретних учнів, які приєдналися до класу або покинули його протягом обраного періоду.
Рис. 31. Сторінка "Міграція учнів"

Натиснувши на кнопку "Додати" відкривається відповідне вікно для заповнення усіх даних. Обов'язково потрібно обрати період, заповнити інші поля та натиснути кнопку "Зберегти" для того, щоб запис відобразився на сторінці (Рис. 32).
Рис. 32. Додати новий запис

11. Облік навчальних досягнень

На сторінці "Облік навчальних досягнень" Класний керівник має можливість вибрати конкретний навчальний період та ініціювати створення звіту, натискавши кнопку "Створити" (Рис. 33). Після цього, в розділі "Звіти", розташованому під фільтрами на цій же сторінці, відбувається завантаження повного журналу класу, враховуючи обрані параметри.
Рис. 33. Зовнішній вигляд сторінки "Облік навчальних досягнень"

Для завантаження конкретного журналу, Класний керівник повинен клікнути на синю стрілочку, розташовану поруч із відповідним файлом (Рис. 34). Також існує можливість попереднього перегляду файлу без його завантаження, просто клікнувши на сам значок файлу (Рис. 35).
При необхідності Класний керівник може видалити файл зі списку звітів, використовуючи червону кнопку, розташовану справа від файлу у вигляді смітничка.
Рис. 34. Завантаження журналу

Рис. 35. Попередній перегляд журналу

12. Табелі учнів

На даній сторінці Класний керівник володіє можливістю формування табелів всіх учнів його класу (Рис. 36). Для виконання цього завдання йому необхідно натиснути на кнопку "Створити", яка розташована праворуч у верхній частині сторінки.
Після цього відкривається вікно, де Класний керівник вибирає навчальний період, що відповідає його потребам. Після вибору періоду він натискає на кнопку "Зберегти", і система формує табелі всіх учнів класу, тобто їхні навчальні досягнення та оцінки. 
Рис. 36. Зовнішній вигляд сторінки "Табелі учнів"

Після того, як Класний керівник виконає операцію збереження, створений файл із всіма табелями учнів класу стає доступним у списку на поточній сторінці (Рис. 37). Для перегляду повного переліку табелів Класний керівник повинен вибрати опцію "Відкрити" у випадаючому списку, доступному за допомогою трьох крапок праворуч. А якщо ж є потреба вилучити усі табелі учнів зі списку, то потрібно у випадаючому списку обрати опцію "Видалити". Після чого у відповідному вікні підтвердити або скасувати операцію видалення (Рис. 40).
Рис. 37. Створення табелів

Увесь перелік учнів разом із їх табелями відображається у вигляді, зазначеному на Рис. 38. У верхній частині сторінки розташована кнопка "Завантажити всі". Після її натискання Класний керівник має можливість завантажити всі табелі у вигляді єдиного файлу, який буде збережений на комп'ютері у формі архіву.
Якщо є потреба завантажити окремі табелі, можна використовувати синю стрілочку, яка знаходиться поруч із відповідним файлом. Також, натискання на саму іконку файлу дозволяє попередньо переглядати табель учня без здійснення завантаження (Рис. 39).
У випадку необхідності, Класний керівник може вилучити будь-який файл із списку, використовуючи червону кнопку, розташовану справа від файлу у вигляді смітничка.
Рис. 38. Список усіх створених табелів учнів

Рис. 39. Відображення табелю учня при попередньому перегляді

Рис. 40. Видалення усіх сформованих табелів зі списку

13. Клас: навчальні досягнення

Дана сторінка відображає комплексний звіт про навчальні досягнення учнів протягом визначеного періоду відповідно до усіх навчальних предметів (Рис. 41). Класний керівник має можливість вибору періоду, такого як семестр або рік, і після натискання кнопки "Відкрити" відкривається зазначений звіт. Цей звіт включає перелік учнів із відомостями про їхні оцінки з усіх навчальних предметів, а також кількість учнів на кожному рівні успішності. Крім того, вказується відсоткове співвідношення учнів на різних рівнях успішності.
Класний керівник має додаткову можливість завантажити цей звіт у форматі таблиці, використовуючи синю стрілочку, розташовану над звітом на відповідній сторінці.
Рис. 41. Зовнішній вигляд сторінки "Клас: навч. досягнення"

Ось так відповідно виглядає завантажена звітність по класу за певний період (Рис. 42).
Рис. 42. Завантажена звітність

    • Related Articles

    • Розділ звітів

      Журнал відвідування В Розділі "Звіти" на сторінці "Журнал відвідування" Адміністрація закладу обирає потрібний період за допомогою фільтрів "Від" та "До" та Навчальний клас, після чого натискає на кнопку "Відкрити" (Рис. 1). Після цього ...
    • Як перевести учня в інший клас зі збереженням оцінок

      Як перевести учня в інший клас зі збереженням оцінок? 1. Вхід на платформу. Для переведення учня в інший клас Ви маєте увійти на платформу з облікового запису Адміністратора/Директора/Завуча за посиланням https://dashboard.prosvita.net/. 2. Додати ...
    • Як вчителю підтвердити запит на додавання дитини до облікового запису батьків

      Використання платформи для навчання потребує спілкування між вчителями, батьками та учнями. Якщо ви вчитель і отримали запит від батька на додавання дитини до їх облікового запису, ось кроки, які вам потрібно зробити: 1. Увійдіть в свій обліковий ...
    • Інструкція по роботі з інклюзивними учнями (Для Адміністраторів)

      На платформі Адміністратори мають можливість додавати, редагувати та вносити будь-які зміни в роботі з інклюзивними учнями у своєму обліковому записі. Додавання інклюзивних учнів Для того, щоб додати учня з інклюзивністю потрібно зайти в розділ ...
    • Створення класів

      1. Відкрити платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/login/. 2. Увійти на Платформу використовуючи свій логін та пароль (Рис. 1). Рис. 1. Вхід на Платформу 3. Для того, щоб додати клас, потрібно перейти у Розділ "Налаштування" на ...