Створення тестів

Створення тестів

Для того, щоб створити новий тест необхідно перейти у Розділ Тести - Список тестів (Рис. 1), де відображатимуться усі раніше створені Вчителем тести. Після цього у правому верхньому кутку слід натиснути кнопку "Додати".

Рис. 1. Зовнішній вигляд сторінки Список тестів

Наступним етапом є перехід на нову сторінку для створення тесту (Рис. 2). Вчитель повинен вказати назву тесту, надати короткий опис (за необхідності), а також вибрати предмет і клас з випадаючих списків. У випадку відсутності обмежень часу на виконання тесту, рекомендується встановити прапорець біля поля "Без обмеження". Проте, у випадку необхідності встановлення обмежень, слід натиснути на цей прапорець, для активації поля "Обмеження за часом", де необхідно вказати відповідний час.

Рис. 2. Початок створення тесту

Після заповнення усіх деталей тесту можна переходити то створення питань. Під кожним полем для вводу питання міститься кнопка "Додати запитання" (Рис. 3). Таким чином заповнивши перше питання потрібно натиснути на дану кнопку, щоб відкрити наступне поле для вводу. 
Крім того, праворуч від поля з текстом питання міститься спеціальне поле, де вказується кількість балів за кожне питання, та випадаючий список, де вказані 4 типи відповідей:
  1. Одна правильна відповідь;
  2. Декілька відповідей;
  3. Відповідь у вигляді тексту;
  4. Точна відповідь.
Рис. 3. Типи відповідей та кнопка "Додати запитання"

Якщо питання містить декілька варіантів відповідей, то заповнивши один варіант, щоб перейти до іншого потрібно натиснути на текст "Додати варіант" і відкриється нова пуста комірка (Рис. 4). Також, натиснувши на смітничок праворуч від варіанта відповіді можна видалити даний варіант з переліку.

Рис. 4. Кнопка "Додати варіант"

Важливо після заповнення кожного питання обрати правильний варіант або варіанти відповіді праворуч в колонці "Правильна відповідь" (Рис. 5).
Коли тест повністю готовий потрібно натиснути на кнопку "Зберегти" внизу сторінки, після чого він буде відображатись у переліку створених Вчителем тестів в розділі "Тести" - "Список тестів" (Рис. 6).

Рис. 5. Вибір правильної відповіді та збереження тесту

Рис. 6. Зовнішній вигляд сторінки "Список тестів" після створення нового тесту

Для того, щоб додати тест до уроку, потрібно в Журналі у відповідному уроці обрати "Тема уроку", обрати з випадаючого списку відповідний тест та натиснути на кнопку "Зберегти" (Рис. 7).

Рис. 7. Додати тест до уроку

Для того, щоб додати тест до домашнього завдання, потрібно в Журналі у відповідному уроці обрати "Завдання", обрати з випадаючого списку відповідний тест та натиснути на кнопку "Зберегти" (Рис. 8).

Рис. 8. Додати тест до домашнього завдання

Додати можна лише тест, створений Вами. Неможливо додати тест, який був створений іншим вчителем.

Щоб перевірити, хто з учнів вже виконав тест, потрібно перейти у розділ "Тести" - "Перевірка тестів" та обрати вгорі вкладку "Урок" або "Домашнє завдання" (залежно від того, куди було додано тест: до уроку чи до домашнього завдання) (Рис. 8). Нижче будуть відображатися усі задані Вчителем тести, а праворуч в колонці результати кількість учнів, що вже виконали тест (наприклад, як на рисунку, 1/7). Натиснувши на три крапки та обравши опцію "Результати" Вчитель матиме змогу детальніше передивитись статус виконання тесту кожним учнів та його оцінку.

Рис. 8. Зовнішній вигляд сторінки "Перевірка тестів"

    • Related Articles

    • Створення класів

      1. Відкрити платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/login/. 2. Увійти на Платформу використовуючи свій логін та пароль (Рис. 1). Рис. 1. Вхід на Платформу 3. Для того, щоб додати клас, потрібно перейти у Розділ "Налаштування" на ...
    • Створення Zoom конференції

      1. Вхід до платформи та інтеграція. Для того, щоб створити конференцію для уроку, Вам необхідно увійти до облікового запису, до якого приєднано Zoom. Після входу треба відкрити журнал у необхідному класі (див. рис. 1). Якщо обліковий запис Zoom не ...
    • Створення підгруп

      1. Відкрити платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/login/. 2. Увійти на Платформу використовуючи свій логін та пароль (Рис. 1). Рис. 1. Вхід на Платформу 3. У меню зліва обираємо Розділ "Учні" -> "Підгрупи". Відкривається сторінка, ...
    • Створення канікул

      Відкрити платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/login/. Увійти на Платформу використовуючи свій логін та пароль (Рис. 1). Рис. 1. Вхід на Платформу Для того, щоб додати канікули, потрібно перейти у Розділ "Налаштування" та обрати там ...
    • Робота з домашнім завданням

      Інструкція по роботі з домашнім завданням на платформі Prosvita 1. Розділ "Журнал" Для того, щоб задати домашнє завдання учням Вчитель повинен перейти в Розділ "Журнал" та обрати відповідний день, предмет та клас. Потім натиснути на кнопку "Завдання" ...