Інші налаштування закладу

Інші налаштування закладу

Виконує Адміністрація закладу (директор, заступник, адміністратор) 
Адміністрація закладу має змогу провести певні додаткові налаштування. Для цього Користувач повинен перейти у Розділ "Налаштування" -> Інше. (Рис. 1)

Рис. 1. Вигляд сторінки "Інші налаштування закладу"

На цій сторінці знаходиться декілька доступних позицій для налаштування, таких як:
  1. Автопідтвердження батьківського запиту;
  2. Обмежений доступ вчителів до журналу відповідно до розкладу;
  3. Період редагування уроків (днів);
  4. Доступ вчителів до управління бібліотекою;
  5. Максимальна кількість днів щорічної відпустки;
  6. Максимальна кількість вихідних днів;
  7. Увімкнути можливість планування відпусток для вчителів;
  8. Максимальна кількість днів додаткової відпустки;
  9. Відсоток пропущених уроків на день.

Автопідтвердження батьківського запиту

У даному пункті Адміністратор закладу має змогу обрати одну з опцій: "Увімкнено" або "Вимкнено" автопідтвердження батьківського запиту. Якщо автопідтвердження буде Увімкнено, то будь-хто з батьків оформивши запит на додавання своєї дитини до свого облікового запису, одразу автоматично отримає підтвердження на нього та побачить це у свому особистому кабінеті.
У випадку, якщо автопідтвердження батьківського запиту буде Вимкнено, то батьки, оформивши запит, чекатимуть на приєднання дитини до свого облікового запису доти, поки класний керівник не підтвердить його.

Обмежений доступ вчителів до журналу відповідно до розкладу

У даному пункті Адміністратор закладу також обирає одну з опцій: "Увімкнено" або "Вимкнено" обмеження доступу вчителів до журналу відповідно до розкладу. Тобто, якщо Адміністратор обмежує доступ, то вчитель буде мати доступ лише до свого журналу (журналів), але не матиме змоги відкрити журнал іншого вчителя.

Період редагування уроків (днів)

У цьому пункті Адміністратор вписує в поле кількість днів, протягом яких Вчитель зможе редагувати тему уроку, оцінки, домашнє завдання та іншу інформацію по уроку. Після проходження цього терміну колонка з даним уроком автоматично блокується для редагування.

Доступ вчителів до управління бібліотекою

У даному пункті Адміністратор закладу може обрати одну з опцій: "Увімкнено" або "Вимкнено" доступ вчителів до управління бібліотекою. Якщо доступ Увімкнено, то Вчителі зможуть додавати книги, які їм потрібні, тобто завантажувати їх на платформу у Розділ "Бібліотека". Але якщо це налаштування Вимкнено, то Вчителі зможуть лише переглядати, читати книги, що вже завантажені на портал раніше.

Максимальна кількість днів щорічної відпустки

В даному полі Адміністрація вносить максимальну кількість днів щорічної відпустки для Вчителів.

Максимальна кількість вихідних днів

Адміністрація в спеціальному полі вказує яку максимальну кількість вихідних днів має право взяти Вчитель.

Увімкнути можливість планування відпусток для вчителів

У даному пункті Адміністратор закладу має змогу обрати одну з опцій: "Увімкнено" або "Вимкнено". Якщо опція Увімкнена, то Вчителі можуть запланувати заздалегідь свою відпустку. Якщо ж дана опція Вимкнена, то відпустки вчителям планує Адміністрація навчального закладу.

Максимальна кількість днів додаткової відпустки

Адміністрація в спеціальному полі вказує яку максимальну кількість днів додаткової відпустки має право взяти Вчитель.

Відсоток пропущених уроків на день

В даному полі встановлюється число, відсоток пропущених учнем уроків за день. Наприклад, Адміністрація встановлює ліміт - 50% пропущених уроків за день. Таким чином, коли учень був відсутній 3/6 уроків або більше, то автоматично в журналі відвідувань виставляється, що даний учень був відсутній увесь день. 
    • Related Articles

    • Налаштування закладу освіти перед початком роботи на платформі

      Виконує Адміністрація закладу (директор, заступник, адміністратор) 1. Відкрити платформу Відкрити платформу можна за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/login/. А потім увійти використовуючи свій логін та пароль. 2. Створити навчальний рік ...
    • Виставлення компетентностей за програмою НУШ

      Налаштовує Адміністрація закладу (директор, заступник, адміністратор), далі викладачі мають змогу виставляти в журнал 1. Відкрити платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/login/ 2. Увійти використовуючи свій логін та пароль 3. Створити ...
    • Розклад уроків

      Початок роботи на Платформі Під час запуску програми директор або заступник директора (далі Користувач) потрапляє на початковий екран Платформи (рис. 1). Рис. 1. Початковий екран Платформи Для реєстрації та роботи на Платформі Ви маєте отримати ...
    • Інструкція по роботі з інклюзивними учнями (Для Адміністраторів)

      На платформі Адміністратори мають можливість додавати, редагувати та вносити будь-які зміни в роботі з інклюзивними учнями у своєму обліковому записі. Додавання інклюзивних учнів Для того, щоб додати учня з інклюзивністю потрібно зайти в розділ ...
    • Як додати учня у декілька класів

      Для додавання учня у декілька класів Ви маєте бути представником адміністрації закладу (адміністратор, директор або завуч). Крок 1. Відкрити платформу за посиланням: https://dashboard.prosvita.net/ та увійти до свого облікового запису за логіном ...